Seurasta

PÄÄKAUPUNKISEUDULLA TOIMIVA PYÖRÄTUOLITANSSISEURA

Uudenmaan pyörätuolitanssijat UP ry, Nylands rullstolsdansare NR rf on Helsingin Puotilassa 12.12.2009 perustettu pyörätuolitanssiseura ja vammaisyhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki. Vuosi 2017 on seuran 8. toimin­tavuosi.

Tarjoamme Uudenmaan läänin alueella eri-ikäisille sekä -kuntoisille pyörätuolinkäyttäjille (= pt-tanssijoille) että vammattomille henkilöille (= pystytanssijoille) mahdollisuuden harrastaa tanssia sen eri muodoissa. Järjestämme säännöllistä tanssinopetusta eri ikäluokille ja taitotasoille, johon pystyvät osallistumaan myös muiden (tanssi)seurojen jäsenet.

Tanssilajeja moneen makuun

Toiminnan piiriin kuuluvat muun muassa seura- ja kilpatanssit (vakio- & latinalaisamerikkalaiset paritanssit) sekä freestyle.
- Miltei kaikkia tanssilajejahan voidaan soveltaa myös pyörätuolinkäyttäjille: argentiinalaista tangoa, flamencoa, katutansseja, salsaa, west coast swingiä ym.

Pari voi tanssia combiparina siten, että pystytanssija ohjaa ja tanssii yhdessä pyörätuolissa olevan parinsa kanssa. Duoparissa kaksi pt-tanssijaa liikkuu yhdessä joko manuaali- tai  sähköpyörätuoleilla. Kaikkia tansseja voi vaihtoehtoisesti esittää myös yksin soolona (singletanssi) tai yhdessä ryhmänä (ensemble eli ryhmätanssi).

Seuran visio

UP ry:n visio on olla maamme eturivin pyörätuolitanssiseurojen joukossa sekä tarjota opetusta ja harrastusmahdollisuus kaikille tanssista kiinnostuneil­le muun muassa ikään, sukupuoleen, taitotasoon ja vammaan katsomatta.

Toimintamme tavoitteena on edistää sekä kehittää jäsenten pyörätuolitanssin harrastus- ja kilpailutoimintaa. Tämän toteuttamiseksi järjestämme pyörätuoli­tanssikursseja, säännöllisiä
opetusryhmiä sekä tanssileirejä. Samalla pyrimme saamaan seuraan uusia lajin harrastajia ja kilpailijoita sekä kehittymismahdollisuuksia nykyisille harrastajille.

Päivitetty 21.5.2017

Tanssiseuran esite

PDF-tiedostoEsittely Uudenmaan pyörätuolitanssijat ry 2015-12.pdf (807 kB)
Adobe Reader -ohjelman voit ladata ilmaiseksi osoitteesta: http://www.adobe.com/

LAINASANOJA

Ensivaikutelman voi tehdä
vain kerran.

-Tuntematon

Älä välitä väsymyksestäsi.
Mitä enemmän haluat jotakin,
sitä enemmän saat voimaa.

-Arabialainen sanonta

Viisaus merkitsee
epäolennaisen ohittamisen taitoa.

-William James

Rentous on avain
huippusuorituksiin.

-Marco Bjurström

Onnen liikkeet koettelevat
ystävien luotettavuutta.

-Jim Palush

Ei ole tärkeätä, kuinka vanha olet,
vaan kuinka olet vanha.

-Marie Dressler

Elämän onnen
kolme pääehtoa ovat:
jotakin tehtävää
jotakin rakastettavaa ja
jotakin toivottavaa.

-Th. Calmers

Ilman musiikkia
elämä olisi erehdys.

-Friedrich Nietzsche

Kaunein harmonia
saa alkunsa riitasoinnusta.

-Herakleitos

Tanssi paljastaa kaikki
arvoitukset, mitä musiikki
pitää sisällään.

-Charles Baudelaire

Tanssi ensin. Ajattele sitten.
Se on luonnollinen järjestys.

-Samuel Beckett (1906 - 89)

Tanssi on pystysuora ilmaus
vaakatason halusta.

-Tuntematon